keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Life in plastic, it's fantastic

Lapsuus.

Barbie-leikit.

Jos olet niin kuin minä ja siskoni, sinullakin oli tasan yksi Ken niiden parinkymmenen Barbien ja Teresan lisäksi. (No, oli meillä vanha ja risa miesbarbie nimeltä Risto-Pekka, mutta eihän siitä mitään vastusta sukeltaja-Kenille ollut.)


Ken-parka joutui eri leikeissä menemään naimisiin jokaisen eri barbien kanssa ja jopa näyttelemään joskus useita rooleja. Leikkien maailmat jäivät pintapuolisiksi, koska niitä ei saanut sovitettua yhteen. Kuulostaako tutulta?

Yksikeninen todellisuus on kuitenkin itse asiassa toimiva pohja useille erilaisille pitkäaikaisemmillekin leikkiasetelmille, joista tässä aion esitellä neljä.

1. Big Love

Tee nukeistasi mormoneja, niin Kenin polygamia muuttuu rasitteesta aivan tavallisen perheenisän elämäksi. Mitä enemmän vaimoja, sen parempi. Ihmissuhdeleikkinä tämä jättää kivasti tilaa mielikuvitukselle.

2. Nunnaluostari

Anna Kenille lomaa. Nunnailukin voi johtaa kiehtovaan leikkikokemukseen. Pääset ompelemaan mustia kaapuja ja suunnittelemaan luostarin päiväohjelmaa, puhumattakaan ystävyyssuhteiden kiemuroista ja uusi nunna saapuu luostariin -henkisistä leikeistä. Tämä on myös vanhempiystävällinen leikki, koska nunnilla ei ole sukupuolisuhteita.

3. Casanova

Muuten sama kuin Big Love, mutta barbiet eivät tiedä toisistaan tai ainakaan hyväksy toisiaan, ja rakkaus/perhe-elämä on korvattu seksillä. Kenties tavanomaisin leikkimisen muoto näistä neljästä. Ja kyllähän me kaikki tiedämme, että lapset haluavat riisua ne barbiensa. Pidemmälle viety versio olisikin sitten bordelli.

4. L-koodi

Naisista koostuva yhteisö - sama kuin Nunnaluostari, paitsi että barbiet eivät asu luostarissa vaan vapaavalintaisessa aurinkoisessa jenkkikaupungissa eivätkä pidättäydy sukupuoli- ja parisuhteista vaan harrastavat niitä keskenään. Kenin voi halutessaan tuoda mukaan jonakin samantapaisena hahmona kuin kakkoskauden kuuma Mark.


Millaisia juonikuvioita teidän Barbienne ja Keninne joutuivat kokemaan?

6 kommenttia:

 1. Sita, hihi, kiitos! Huippuun aina tähdätään. :)

  VastaaPoista
 2. Meijän nukkekotilaisten isä oli oikeesti tippunu viemäriin, joten jouduttiin aina leikkimään et se on matkoilla. Barbileikeissä Ken joutu aina olee alasti eikä sil ollu ikinä mitään kunnon osaa. Ken on jotenki ankee.

  VastaaPoista
 3. Karua! No Ken on kyllä vähän ankee, mut mun Ken oli sukeltaja-Ken ja sillä oli _mustat_ jalat jotka _muuttui_vaaleiksi_ lämmössä, esim. jos ne kasteli lämpimään veteen tai jos niitä puristeli käsissään. Ne näyttä vähän pitkiltä kalsareilta kyllä. Ja niissä oli jotain glitterinnäköistä.

  VastaaPoista
 4. Tiedän, että olette kiireisiä
  mutta
  kaipaan kirjoituksianne
  kovin kovin kovasti.

  VastaaPoista
 5. Minäkin kaipaan Lauran kirjoituksia. Itse lupaan jotain kirjoittaa ensi viikon aikana, tai kenties jo viikonloppuna, ellei ala Lauran taholta näkymään mitään. Ihanaa että joku edes kaipaa <3

  Olis mulla yksi pitkähkö analyysi jonka varmasti haluaisit lukea, että kai se pitäisi viimeistellä ja postata. Joskus.

  VastaaPoista

Kaikenlainen faniposti tänne.