tiistai 31. heinäkuuta 2012

Resepti: Tommeltotin Ruokamyrkytys

Näin valmistat gluteenittomia, maidottomia, munattomia leivonnaisia keskellä yötä. Ohje on helppo ja voin taata että lopputulos on pahaa!

Koska ainekset on täysin eri kuin missään normaalissa reseptissä, on se ja sama missä järjestyksessä ne sekoituskulhoon lykkäät. Tietty helpottaa, että sekoitat koko homman sitten kunnolla ennen uuniin laittamista, mutta esim. kaakaojauhekökköjä voi kyllä haarukalla sieltä hajotella puolessavälissä paistamistakin jos siltä tuntuu.

Uunin voi lämmittää vaikka 200 asteeseen.

Laita kulhoon ensin desi rypsiöljyä. Sekoita siihen puolitoista desiä sokeria. Tässä vaiheessa tuotos näyttää epäilyttävästi joltakin sitruunaiselta jäämurskadrinkiltä. Jos siis paikalla on kavereita, voit tehdä käytännön pilan.

Nosta leivinjauhe pöydälle. Sitä ei kuitenkaan tarvitse käyttää, itse en käyttänyt.

Tarvitset jonkinlaista kiinneainetta. Netissä ehdotetaan päärynäsosetta. Ota siis päärynä, kuori se puukolla (tai kuorimaveitsellä jos omistat). Pilko. Laita syvälle lautaselle, lisää vähän vettä ja kuvittele että se auttaa soseuttamisessa. Pilko pienemmäksi ja survo sitten haarukalla. Lopulta sinulla pitäisi olla lautasen pohjalla vetistä päärynäsilppua, jonka kiinnikearvo on varmasti tasan nolla. Kaada kulhoon öljyn ja sokerin sekaan. Nyt näyttää jännälle.

Ota toinen kulho. Laita sinne suht kuumaa vettä, ei tarvitse odottaa että lämpenee kunhan käännät sitä lämmintä hanaa niin tulee kyllä riittävän lämmintä. Sullo sinne noin kolmasosapussillinen mauttomia maissinaksuja, esim. Real Snacks, koska niitähän on kaapin perällä mutta mitään gluteenittomia jauhoja ei todellakaan ole. Odota ja survo vähän haarukalla, kunnes kulho on täynnä suht tasaista pahalle haisevaa massaa.(Voi olla että jos otat pienen kulhon niin joudut tekemään tämän kahdessa osassa.) Kaada massaa siivilän läpi viemäriin, jotta siitä katoaa enin vesi - tarvitsethan jauhoja, et mönjää. Vesi siis siivilöityy pois ja voit kaataa massan sitten vaikkapa mukiin. Kun olet lopettanut, sinulla on noin puoli mukillista kosteaa, edelleen pahanhajuista mönjää (tämä haju tulee säilymään makuna lopullisessa leivoksessa!). Kaada mukiin perunajauhoja kunnes se on suunnilleen täynnä. Sekoita haarukalla tai lusikalla, plussaa jos ei jää perunajauhokökköjä, mutta saattaa jäädä, koska se siivilä nyt sattuu olemaan mähmäinen ja siksi poissa pelistä.

Kippaa nyt mukillinen jauhoseosta siihen ensimmäiseen kulhoon. Totea, että sohjo on todella öljyistä ja kaiken kaikkiaan märempää kuin taikinan pitäisi. Heitä joukkoon lisää perunajauhoa. Ravista suoraan purkista tummaa kaakaojauhetta, kunnes taikina värjäytyy. Kauhaise jääkaapista kunnon klöntti vadelmahilloa, sekoita suht hyvin. Ei tarvitse olla turhan tarkka, kun ei se sekoitu kunnolla kuitenkaan.

Nyt sinulla on on kulhollinen ruskeaa limaa, josta törröttää niin päärynäsilppua kuin kaakaoklönttejäkin. Ja hilloa. Uuni on tässä vaiheessa ollut valmis jo ainakin vartin. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada kulhon sisältö pellille. Sen pitäisi levitä pyöreähköksi muodostelmaksi. Se näyttää oksennukselta, älä säikähdä. Laita uuniin.

Paista, kunnes tuotos näyttää kaukaa katsottuna valtavalta keksiltä ja läheltä katsottuna kamalalta mutta kypsältä. Väristä ei voi päätellä juuri mitään, kun tuota kaakaojauhetta on kuitenkin jo ruskeaa väriä tuomassa alusta asti.

Kieritä rullalle. Levy on kuuma ja kostea, joten käytä apuna haarukkaa ja veistä. Repeily esim. hilloisista kohdista ei haittaa, repeämät jäävät kuitenkin piiloon. Muotonsa vuoksi otus kietoutuu Gaussin käyrän näköiseksi. Leikkaa reunimmaiset siivut pötköstä ja piilota hyvin (tässä vaiheessa voi maistaa, jos haluaa).

Viipaloi rulla. Käännä viipaleet toisin päin, kääretorttumaiseen tapaan. Sörssi niitä vähän, eivät ne rullana pysy kuitenkaan, joten ihan sama mihin muotoon päätyvät. Tässä vaiheessa ne voi sulloa esim. Tupperware-astiaan kahteen kerrokseen leivinpaperilla eroteltuna (voi käyttää sitä samaa leivinpaperia, jota on käytetty paistamiseen). Kahta lusikkaa apuna käyttäen tee jokaiseen yksilöön pieni halkeama ja tunge sinne sitä samaa vadelmahilloa jolla jo aiemmin yritit taikinaa pelastaa.

Nyt sinulla on ruskeita mönjämäisiä leivoksia, joissa on hillosilmä ja joista törröttää päärynänpalasia ja joissa on epämääräinen vanhentuneen maissin maku. Laita jääkaappiin yöksi.

Tarjoa huomenna työkavereille.

PS. Mulla on hygieniapassi.

4 kommenttia:

  1. Kokeilisin ihan heti, jos meillä olisi päärynää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän reseptin nerokkuus on siinä, että päärynän voi korvata... millä vaan.

      Näitä ei muuten syönyt kukaan, paitsi yksi outo tyyppi jota en tuntenut ja joka dippasi näitä salsaan. Hmm.

      Poista
  2. Miksei valmiista tuotoksesta oo kuvaa! Eikö sellaset vähän niinku kuulu resepteihin? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Digikameran akku loppui joskus vuosi sitten köh. Kai ne kuvat kuuluis resepteihin mutta tää on niin kaukana leivontablogista tai suositeltavasta ohjeesta että...

      Kuvittele ruskea limainen möykky joka haisee pahalta ja josta törröttää juttuja.

      Poista

Kaikenlainen faniposti tänne.