maanantai 29. lokakuuta 2012

juutalais why not

 LIEBSTER AWARD:  
''This little award is all about discovering new blogs and helping those with less than 200 followers to get recognised.''
1. EACH PERSON TAGGED MUST POST 11 THING ABOUT THEMSELVES
2. THEY MUST ALSO ANSWER THE 11 QUESTION THE 'TAGGER' HAS SET FOR THEM
3. THEY MUST CREATE 11 MORE QUESTIONS TO ASK BLOGGERS THEY HAVE DECIDED TO TAG
4. THEY MUST THEN CHOOSE 11 BLOGGERS WITH LESS THAN 200 FOLLOWERS AND TAG THEM IN THEIR POST
5. THESE LUCKY BLOGGERS MUST THEN BE TOLD
6. THERE'S NO TAG BACKSSiispä 11 asiaa minusta!

1. Kun innostun jostakin, liitän kaiken tapahtuvan mielessäni tähän asiaan. Usein näin käy fandomeiden kanssa. Viime keväänä hymyilin typerästi syödessäni sokeripaloja, koska olin juuri lukenut Nälkäpeli-sarjan. Tällä hetkellä hymyilen typerästi uudelle Staying Alive -soittoäänelleni, ja tästä saa syyttää BBC:n Sherlockia. Olen ajatellut, että alkaisin katsoa Doctor Who:ta ja/tai lukisin&katsoisin Game of Thronesia, mutta tämä täytyy ajoittaa niin, ettei muun elämän kiireitä ole liiaksi, koska haluan voida uppoutua.

2. Minua pelottaa kamalasti, etten osaa enää kirjoittaa. Tuntuu etten ole enää ollenkaan hauska enkä mielenkiintoinen. Samoin tunnen suurta syyllisyyttä siitä, etten kirjoita päivittäin - onko minulla edes oikeutta sanoa, että kirjoittaminen on minulle tärkeää ja elinehto ja ainoa mitä osaan ja rakastan, jos en pysty pitämään sitä itsestäänselvänä osana arkielämää?

3. Minulla ei yleensä ole kynsiä, koska pureskelen niitä. Revin myös kynsinauhoja ja kynsiä ympäröivää ihoa niin, että verta tulee päivittäin. Pahoja tapoja. Mutta tällä hetkellä kasvatan kynsiäni, koska tulevalla larppihahmollani on oltava pitkät kynnet. Ei sitä hahmokuvauksessa mainita, mutta en osaa kuvitella häntä lyhyilläkään.

4. Olen oikeasti melko tyhmä. Sellaisella pitkäpiuhaisella tavalla. En ymmärrä arkisten asioiden yhteyksiä, en osaa kuunnella ja keskittyä, ja usein jos tajuan jotakin itsestäänselvää, sanon sen ääneen. Se on sekä noloa että ärsyttävää, mutta en voi tyhmyydelleni mitään.

5. Rakastan sitä, että tämänhetkinen hiusvärini haalistuu mukavan weasleymäiseksi oranssiksi sen sijaan, että haalistuisi vain, no, rumaksi. Ostin toisen paketin samaa jo valmiiksi odottamaan, kun Tokmannilla oli tarjous edelleen voimassa.

6. En tee koulutehtäviä lauantaisin ja sunnuntaisin. Olen niin onnekas, että opiskelen sellaisia aloja, joiden työmäärästä ehtii suoriutua arkenakin. Viime vuonna olin liian usein stressaantunut tekemättömistä töistä viikonloput läpeensä ja väänsin niitä sunnuntai-iltoina, ja se toi vain pahaa mieltä, joten päätin lopettaa sen. Yksi elämäni parhaista päätöksistä.

7. Soitan epävireisesti ja melko huonosti ja se surettaa minua kamalasti, mutta en tee asialle mitään. Kaksiviivainen cis on yhtä helvettiä. Silloin kun soitin oli uusi, opettaja sanoi että kaikki äänet kannattaa tarkistaa ja opetella jokaiseen erikseen sopiva ansatsi. Sanomattakin selvää, etten tehnyt niin. Minusta ei ole orkesterisoittajaksi, mutta rakastan orkesteriani enkä aio poistua sielvielä lähivuosina.

8. Minulle tulee paha mieli, kun mieleeni muistuu, että harva enää kuuntelee musiikkia cd-levyiltä, tai kun ajattelen älypuhelinten määrää.

9. Paperiset kalenterit ovat intohimoni. En voi käsittää, kuinka kukaan voi elää ilman sellaista. Kalenterin päällystäminen sitä paitsi on parasta ikinä, ja ilahdun aina, kun katson oman kalenterini kansia. Ne ovat niin hienot! Rakastan myös Moleskine-muistikirjaani, päiväkirjaani, kirjapäiväkirjaani, budjettivihkoani ja muita elämäni enemmän tai vähemmän järjestelmällisen dokumentoimisen välineitä.

10. En muista, milloin viimeksi olisin ostanut vaatekaupasta muuta kuin sukkia tai alusvaatteita. Ehkä joskus viime talvena villapaidan alennusmyynneistä? Ostan vaatteeni käytännössä aina kirpputoreilta. Kyllähän minulle tosin ilmestyy välillä uusi toppi, kun äiti ostaa niitä jostakin ota3maksa2-tarjouksesta. En viihdy vaatekaupoissa, enkä tahdo käyttää vaatteisiin paljoa rahaa. Shoppailu ylipäätään ei ole kivaa.

11. Haaveilen siitä, että minulla olisi vähintään 120 cm leveä sänky (mieluiten leveämpi), jossa voisin loikoilla kaikki sunnuntait. Nousisin vain mennäkseni keittiöön tekemään kaakaota. Ja silloinkin vain lämpimään peittoon kääriytyneenä, tietenkin.


Kysymykset Storithianalta (joka minut haastoi, d'oh):
 
1. Kahvi vai tee?

Tee. Kahvikuppia en saa edes haisteluetäisyydelle. Teetä opettelin juomaan viime vuonna, ja se on äärimmäisen positiivinen seikka esimerkiksi sosiaalisesti. Ja tietenkin tulevaa väliaikaisbrittiyttäni ajatellen.
 
2. Minkä värinen oli ensimmäinen polkupyöräsi?

Pienin polkupyörä, joka meillä on kotona ollut, taisi olla punavalkoinen. Oletan että se oli ensimmäinen, jolla ajoin. Siinä oli ihanat leveät pyörät.
 
3. Mitä luonteenpiirrettä arvostat muissa ihmisissä eniten?

Omistautumista sille mitä tekee, ja tiettyä suoraviivaista rehellisyyttä.
 
4. Mikä on lempieläimesi?

Tästä aiheesta olenkin muinoin tehnyt kokonaisen postauksen!
 
5. Kuinka usein käyt saunassa?

En kovin usein. Asunnossani ei ole saunaa. Ehkä joka toinen kerta kotona käydessäni, eli parin kuukauden välein siellä, ja sitten jos on jonkinlainen sosiaalinen tilaisuus, niin saunon useimmiten kyllä. Viimeksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä orkesterileirillä. Kävin myös järvessä uimassa. Varpaat jäätyivät kun matkaa saunasta järvelle oli ainakin sata metriä. Menin silti kolmesti.
 
6. Mitä vaatetta et voisi ikinä kuvitella omistavasi?

Mitään hi-tech-urheilu- tai retkeilyvaatteita. Hikipantoja, etenkään sellaista putkimaista huivia. Hengittäviä kerrastoja.
 
7. Mitä toivot joululahjaksi?

Kuulokkeet että voisin taas kuunnella mp3-soitintani, Hemuli/Vilijonkka-lusikkasetin, Demetri Martinin This is a book -kirjan, Kingin Kirjoittamisesta-kirjan. Hitosti suklaata. Ja Britannian rahaa. Itse tehtyjä asioita, etenkin villasukkia ja runoja.
 
8. Mitä kieltä haluaisit osata puhua?

Olisi ehkä fiksua sanoa joku yleisesti puhuttu yleishyödyllinen kieli, niin kuin espanja tai venäjä tai kiina. Toisaalta olisi kliseistä sanoa, että paremmin niitä, joita jo jossakin määrin osaan (suomi, englanti, ruotsi, ranska, portugali). 
Vastaukseni: kymriä.
Jos kysymys olisi kielen osaamisesta, ei puhumisesta, saattaisinpa hyvinkin vastata, notta suomalaista viittomakieltä.
 
9. Mikä on onnenlukusi?

Ehkä tuo lähinnä huonoa onnea, mutta pelinumeroni on #394.
 
10. Viimeisin näkemäsi elokuva ja mielipiteesi siitä?

Viime maanantaina katsoin jälleen kerran Rakkautta vain, ja mielipiteeni siitä on että se on aivan käsittämättömän mahtava ja herkistävä ja voisin katsoa sen kymmeniä kertoja.
 
11. Mitä pelkäät? 

Tylsistymistä, sensorista deprivaatiota. Ja vähän konkreettisemmin, julkisista liikennevälineistä myöhästymistä. (Etenkin jos on maksettu etukäteen ja/tai päämäärään ei ehdi enää seuraavalla.)


11 kysymystä haastettaville! 
1.  Hauskin kuulemasi vitsi? Tai viimeisin, ellet muista hauskinta.
2.  Mikä ärsyttää tällä hetkellä?
3. Mitä tämän vuoden aikana ensimmäistä kertaa lukemistasi kirjoista suosittelisit blogisi lukijoille?
4.  Millainen taustakuva tietokoneesi näytöllä on?
5. Millainen on kamalin sinusta otettu valokuva ja mikä on tarina sen taustalla?
6. Jos saisit elää ihan millaista elämää vain haluaisit, millaista eläisit? Sanotaan siis vaikka että kymmenen vuoden päästä, tai viiden tai viidentoista, saat valita - jos nykyhetkessä et elä sellaista elämää kuin haluaisit, voit toki analysoida sitäkin miten haluaisit elää nyt, mutta silloin kyllä kehotan myös miettimään tavoitteellisesti, mikset elä sitä elämää jota haluat elää.
7. Mikä historiallinen ajanjakso kiehtoo sinua eniten?
8. Jos elämästäsi tehtäisiin elokuva, kuka näyttelisi sinua? Sallittua on määritellä näyttelijät myös muihin tärkeisiin rooleihin. (Esim. kuka näyttelisi minua.)
9. Luettele viisi kaunista sanaa.
10. Haukkumanimi, jota yleisimmin käytät?
11. Kenet haluaisit asumaan terraarioon? Kenelle nakki napsautetaan:
Ai 11? Tässä yhteydessä käsitän sen binäärilukuna.
 1: Iida!
10: Laura! Kanssabloggaajani! En ilmoita sinulle erikseen joten lue tästä sinä senkin bloginaama.
11Minna! Kanssabloggaajani toisesta blogistani. Tiedän että luet tätä joten en ilmoita sinullekaan erikseen. Ehe he hee eeh ehe.Ai niin ja vielä yksi Halloween-asuidea!:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlainen faniposti tänne.